kaufland.hr/recepti
Domaći džem od šljiva
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 porcije)
4 kg | šljiva |
500 g | šećera |
2 | žlice cimeta |
2-3 | mahune vanilije |
Priprema
- 1
Šljive prerežite na polovice, odstranite koštice te nasjeckajte na sitno. Stavite u veliku posudu te dodajte šećer.
- 2
Kuhajte na laganoj vatri, povremeno miješajući kako bi se šećer u potpunosti rastopio. Kad šljive puste svoju tekućinu dodajte cimet i prepolovljene mahune vanilije.
- 3
Kad smjesa zavrije, pojačajte vatru i kuhajte brzo 8-10 minuta ili dok se ne dosegne točka zgušnjavanja. Kako biste to provjerili, na tanjurić stavite žličicu džema - ako se nabora kad ga pritisnete prstom, džem je gotov.
- 4
Tada ga možete uliti u sterilizirane staklenke koje ste prethodno zagrijali u pećnici na 120°C. Čuvajte na hladnom mjestu.