Domaći ravioli punjeni ricotta i feta sirom
Sastojci (15 komada)
300 g | brašna tipa 00 |
3 | jaja veličine M |
1 žlica | maslinovog ulja |
malo soka od cikle |
Za nadjev
2 žlice | ricotta sir |
3 žlice | feta sira |
svježi vlasac | |
sol i papar |
Priprema
- 1
Prosij brašno pa u sredini napravi rupu i dodaj tri cijela jaja te žlicu maslinovog ulja. Ako tijesto želiš obojiti, dodaj malo soka od cikle. Jaja umuti vilicom postupno dodajući brašno. Konačno zamijesi tijesto rukama.
- 2
Tijesto mijesi više od 10 minuta kako bi postalo ujednačene teksture i elastično.
- 3
Zamotaj ga u plastičnu foliju pa stavi u hladnjak na 30 minuta.
- 4
Napravi nadjev tako da pomiješaš ricotta i feta sir te začiniš sjeckanim svježim vlascem. Po ukusu začini solju i paprom.
- 5
Izvadi tijesto iz hladnjaka na pobrašnjenu podlogu. Podijeli ga na pola.
- 6
Prvu polovicu 'provuci' kroz najveću širinu na mašini za tjesteninu. Preklopi tijesto prema unutra s obje strane pa ponovi postupak još nekoliko puta.
- 7
Smanji širinu na mašini pa opet provuci tijesto. Ponovi postupak dok ne dođeš do željene širine na mašini, odnosno debljine tijesta.
- 8
Žlicom rasporedi nadjev u manje hrpice pazeći na razmak. Preklopi drugom polovicom tijesta pa nareži na kvadrate. Rubove stisni vilicom.
- 9
Raviole kuhaj u dobro posoljenoj vodi, nekoliko minuta, dok nisu al dente. Posluži s umakom po želji ili jednostavno prelivene s malo dobrog maslinovog ulja.