Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Đumbirko torta

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (10 komada)

500 ml vrhnja
175 g čokolade
3 lista želatine
250 g maslaca
260 g smeđeg šećera
200 g meda
2 jaja
8 g soli
5 g sode bikarbone
700 g glatkog brašna
10 g cimeta
10 g klinčića
15 g đumbira
70 g brašna od lješnjaka

Priprema

    1

Želatinu natopi u hladnoj vodi.

    2

Vrhnje zagrij do vrenja pa makni s vatre i dodaj želatinu da se rastopi.

    3

Vrhnjem prelij čokoladu u dva navrata. Kad se čokolada rastopi, prekrij folijom i ostavi u hladnjaku da se stisne.

    4

Nakon što se smjesa stisnula, miksaj dok ne dobiješ pjenastu kremu.

    5

Za kore, miksaj maslac, šećer i med, a zatim dodaj jaja i postupno sve suhe sastojke. Ako smjesa bude suha, dodaj nekoliko žlica vode.

    6

Tijesto dobro izradi rukama da dobiješ kompaktnu smjesu. Zamotaj prozirnom folijomiI stavi u hladnjak najmanje sat vremena.

    7

Napravi 3 do 4 kore, a od ostatka tijesta napravi čovječuljke (gingerbread man) i druge božićne elemente koj će poslužiti kao dekoracija.

    8

Peci na 170 stupnjeva desetak minuta ili dok kore lijepo ne porumene.

    9

Na svaku ohlađenu koru rasporedi dio pripremljene kreme i pospi tostiranim lješnjacima. Ponavljaj dok ne potrošiš sve sasstojke.

    10

Tortu ukrasi pripremlenim božićnim keksićima i ostavi da se ohladi.