Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Dvije vrste njoka s vlascem i parmezanom

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 73 g
    Ugljikohidrati
  • 24 g
    Bjelančevine
  • 36 g
    Masti

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    73 g Ugljikohidrati, 24 g Bjelančevine, 36 g Masti

Sastojci (4 porcije)

750 g krumpira
sol
1 luk
1 režanj češnjaka
1 tikvica
1 vezica vlasca
nekoliko grančica peršina
nekoliko grančica bosiljka
150 g mladog špinata
2 žlice badema, grubo narezati
160 g pšeničnog brašna
40 g škrobnog brašna
2 žumanjka
svježe mljeveni crni papar
naribani muškatni oraščić
4 žlice maslinova ulja
100 g smrznutog graška
50 ml suhog bijelog vina
100 ml vrhnja za kuhanje
100 g ribanog parmezana

Priprema

    1

Luk i češnjak oguli i nareži na sitne kockice.

    2

Tikvice operi i nareži na tanke ploške.Vlasac nareži na male kolutiće a peršin i šaku špinata sitno nasjeckaj.

    3

Bademe peci u posudi 3-4 minute.

    4

Krumpir operi, oguli i ostavi da se kuha na laganoj vatri oko 10 minuta.

    5

Pomiješaj brašno sa škrobom i zatim odvoji tri žlice sa strane. Ostatak smjese umiješaj u smjesu od krumpira sa žumanjcima. Dobiveno tijesto začini solju, paprom i muškatnim oraščićem.

    6

Tijesto podijeli na pola i u jednu polovicu umijesi nasjeckani peršin, špinat, vlasac i preostalu mješavinu brašna.

    7

Krumpirovo tijesto nareži na četvrtine. Dijelove tijesta oblikuj u valjke debljine oko 2 centimetara i dijagonalno reži na komadiće širine 3 centimetara. Kuhaj u velikom loncu kipuće slane vode oko 4 minute. Zatim njoke ocijedi.

    8

U tavi pirjaj ploške tikvica na 2 žlice maslinovog ulja 2 do 3 minute. Dodaj na kockice nasjeckan luk i češnjak te prži 1 minutu. Zatim dodaj preostali špinat i grašak pa deglaziraj bijelim vidom i pirjaj 1 do 2 minute pokriveno poklopcem.

    9

Umiješaj vrhnje i preostalo maslinovo ulje pa dodaj njoke i promiješaj.

    10

Posluži njoke posute parmezanom i ukrasi preostalim vlascem, bosiljkom i bademima.