Egzotična torta od bundeve
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
97/405kcal / kJ
-
12 gUgljikohidrati
-
4 gBjelančevine
-
3 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
97/405 kcal/kJ,
12 g Ugljikohidrati,
4 g Bjelančevine,
3 g Masti
Sastojci (12 komada)
350 g | bundeve |
sol | |
muškatni oraščić | |
2 | jaja |
60 g | šećer |
1 cm | đumbira |
170 g | brašno |
0.5 g | prašak za pecivo |
1 žličica | mljeveni kardamom |
30 g | kokosa |
30 g | kokosova mlijeka |
200 g | kremastog sira |
50 g | šećer u prahu |
2 žlice | pistacije, nasjeckati |
Priprema
- 1
Zagrij pećnicu na 160°C, nareži bundevu na kockice, posoli i dodaj muškatnog oraščića.
- 2
Kockice bundeve rasporedit u pleh obložen papirom za pečenje i peci u pećnici 30 minuta. Nakon što se bundeva ispeče, propasiraj je i ostavi smjesu da se ohladi oko 15 minuta. U međuvremeni zagrij pećnicu na 170°C.
- 3
Stavi jaja u zdjelu sa šećerom i miješaj ih ručnim mikserom dok ne postanu pjenasta.
- 4
Oguli i sitno naribaj đumbir. Dodaj pire od bundeve u smjesu od jaja i šećera.
- 5
Zatim dodaj đumbir, brašno, prašak za pecivo, kardamom, kokosove mrvice i kokosovo mlijeko te sve zamijesi u glatko tijesto.
- 6
Tijesto izlij u kalup (promjera 26 cm) obložen papirom za pečenje i peci u pećnici 20 do 25 minuta. Gotov kolač izvadi iz pećnice i ostavi da se hladi 30 minuta.
- 7
Pomiješaj krem sir sa šećerom u prahu, premaži tortu i pospite pistacijama. Tortu nareži na 12 komada i posluži.