Filet oslića na posteljici od mariniranih rajčica
Sastojci (4 porcije)
400 g | fileta oslića |
1 žličica | Vegete |
50 g | maslaca |
4 žlice | maslinova ulja |
300 g | njoka |
bosiljak za ukras | |
sol, papar |
Marinirane rajčice:
16-18 | mini rajčica |
4 žlice | maslinova ulja |
6-8 listova | svježeg bosiljka |
češnjaka | |
sol, papar |
Priprema
- 1
Rajčice prepolovite, prelijte uljem te začinite solju, paprom i usitnjenim bosiljkom.
- 2
Češnjak ogulite, narežite na listiće i dodajte rajčicama. Dobro promiješajte i ostavite 30-ak minuta da se sastojci prožmu, a zatim pirjajte na zagrijanoj tavi dok rajčice ne omekšaju a njihov sok gotovo potpuno ne ishlapi. Po potrebi začinite još malo solju i paprom. Tavu poklopite i stavite sa strane.
- 3
Njoke skuhajte prema uputama s pakiranja, a zatim ih procijedite te začinite s malo soli i maslinova ulja. Promiješajte i ostavite u poklopljenoj posudi.
- 4
Odmrznute filete oslića obrišite papirnatim ubrusima, natrljajte mješavinom začina, solju i paprom te pecite kratko na ugrijanoj mješavini ulja i maslaca s obje strane.
- 5
Na tanjur stavite rajčice, a na njih filet oslića. Dodajte i njoke te pospite bosiljkom.