kaufland.hr/recepti
Vegansko
Focaccia s pestom i rajčicama
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (8 komada)
500 g | brašna |
30 g | svježeg kvasca |
4 žlice | repičina ulja |
1 žlica | soli |
4 žlice | nasjeckanog začinskog bilja (ružmarin, timijan…) |
250 ml | vode |
Pesto:
1 vezica | peršina |
1 režanj | češnjaka |
2 rajčice | sušene u ulju |
20 g | oraha |
sol, papar | |
200 g | cherry rajčice |
nekoliko listova bosiljka |
Priprema
- 1
Brašno prosijte u posudu, napravite jamicu u sredini i izmrvite kvasac u nju. Dodajte malo mlake vode i ostavite 20 minuta da stoji pokriveno.
- 2
Dodajte preostalu vodu, ulje, sol i začinsko bilje, a zatim umijesite glatko tijesto i ostavite na toplom mjestu još sat vremena.
- 3
Za pesto nasjeckajte peršin, a češnjak prepolovite. Pomiješajte peršin, češnjak, sušene rajčice, orahe i ulje te napravite smjesu poput pirea. Začinite solju i paprom. Cherry rajčice prepolovite.
- 4
Tijesto kratko mijesite,a zatim ga razdijelite na osam dijelova, razvaljajte u focaccie i ostavite 20 minuta.
- 5
Focaccie ispecite na roštilju, pa premažite pestom. Rasporedite rajčice i ukrasite bosiljkom.