kaufland.hr/recepti
Francuska juha od luka
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (3 porcije)
50 g | maslaca |
1 žlica | maslinovog ulja |
1 kg | crvenog luka |
1 žličica | šećera |
2 žlice | brašna |
2.5 dl | suhog bijelog vina |
1.5 l | temeljca (povrtni, kokošji, ...) |
4-6 kriški | baguettea |
200 g | tvrdog sira |
Priprema
- 1
Maslac otopi s maslinovim uljem u loncu. Dodaj luk narezan na tanke kriške pa ga pirjaj poklopljenog desetak minuta dok ne omekša.
- 2
Dodaj šećer i kuhaj sve još dvadeset minuta, neprestano miješajući dok se šećer ne karamelizira.
- 3
Ubaci glatko brašno i dobro promiješaj. Pojačaj vatru i nastavi miješati postupno dodavajući vino pa temeljac. Kuhaj još dvadesetak minuta.
- 4
Baguette tostiraj pa ga položi na vrh juhe. Preko njega stavi sir koji možeš kratko zapeći u pećnici da se otopi. Dobar tek!