Francuski le macarons
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
8 gUgljikohidrati
-
1 gBjelančevine
-
5 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
8 g Ugljikohidrati,
1 g Bjelančevine,
5 g Masti
Sastojci (20 komada)
30 g | bjelanjaka |
sol | |
140 g | šećer u prahu |
70 g | mljevenih badema |
jestive boje | |
50 g | maslaca |
2 žlice | svježeg sira |
5 | listića mente |
1 žlica | džema od jagode |
Priprema
- 1
Bjelanjke pomiješaj s malo soli i pjenasto istuci. Dodaj 80 g šećera u prahu i tuci još otprilike dvije minute. Postupno umiješaj mljevene bademe pa podijeli smjesu na dva dijela. U jednu polovicu umiješaj žutu boju, a drugu zelenu.
- 2
Uz pomoć vrećice ili šprice nacrtaj krugove od obiju smjesa na masnom papiru u limu za pečenje pa stavi u pećnicu zagrijanu na 100C. Suši 20-25 minuta, a zatim izvadi i pusti da se ohladi.
- 3
Za nadjev, pjenasto istuci maslac s preostalim šećerom u prahu pa umiješaj svježi sir. Smjesu ponovno podijeli na dva dijela: u jednu polovicu umiješaj s džem, a drugu nasjeckanu mentu.
- 4
Polovicu kolačića premaži kremom od maslaca i poklopi preostalom polovicom. Voila!