kaufland.hr/recepti
Fritata od povrća sa salamom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
11.3 gUgljikohidrati
-
21.1 gBjelančevine
-
32.5 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
11.3 g Ugljikohidrati,
21.1 g Bjelančevine,
32.5 g Masti
Sastojci (4 porcije)
1 | tikvica |
1 | patlidžan |
1 glavica | luka |
4 režanj | češnjaka |
3 žlice | maslinova ulja |
6 | jaja |
100 g | svježeg sira |
2 žlice | brašna |
3 žlice | začinskog bilja po želji |
sol i papar |
Priprema
- 1
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- 2
Nareži tikvicu i patlidžan na kockice.
- 3
Rajčice operi i nareži na ploške, češnjak zdrobi, a luk sitno nasjeckaj.
- 4
Salamu nareži na trakice.
- 5
Zagrij ulje u tavi pa dodaj tikvicu, patlidžan, luk i češnjak te pirjaj dok ne omekšaju.
- 6
Pomiješaj jaja, svježi sir, brašno i začinsko bilje te začini solju i paprom.
- 7
Smjesu prelij preko povrća te peci poklopljeno 2-3 minute.
- 8
Ukloni poklopac i peci fritatu u pećnicu 15-20 minuta na 180 stupnjeva, a zatim izvadi, nareži i po želji ukrasi svježim začinskim biljem.