Fusilli Tricolore sa trakicama lososa u umaku od tune
Sastojci (2 porcije)
200- g | K-Favourites Fusilli Tricolore |
Sol | |
30- g | K-Favourites Pecorino Romano |
150- g | K-Favourites filea norveškog lososa, dimljeni |
300- g | kelja pupčara |
timijan, origano, papar | |
1- | crveni luk |
1- žlica | maslaca |
1- žlica | pinjola |
1- žlica | meda |
20- ml | suhog bijelog vina |
50- ml | slatkog vrhnja |
100- ml | ribljeg temeljca |
2- žlice | K-Favourites pesta od tune |
2- žlice | kapara |
Priprema
- 1
Skuhajte tjesteninu al dente u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju, ocijedite i isperite pod hladnom vodom.
- 2
Naribajte sir Pecorino, narežite file lososa na trakice debljine 1 cm i stavite u frižider.
- 3
Operite i očistite kelj pupčar, uklonite jezgru te ga rastavite na listove. Operite začinsko bilje, ocijedite i usitnite. Očistite luk i narežite na tanke kriške.
- 4
Listove kelja pupčara popržite 1-2 minute na rastopljenom maslacu, dodajte pinjole i začinsko bilje pa popržite još 2-3 minute. Začinite sa solju i medom te ostavite na toplom.
- 5
Na preostalom maslacu u tavi popržite kriške luka oko 2 minute, zalijte bijelim vinom, slatkim vrhnjem, ribljim temeljcem i dodajte pesto. Pustite da zakuha i da se zgusne na 2/3.
- 6
Dodajte tjesteninu i kapare u umak i promiješajte te začinite solju i paprom. Raspodijelite tjesteninu na dva duboka tanjura i pospite pinjolima, listovima kelja pupčara i sirom Pecorino te poslužite sa trakicama lososa.