Fuži u romesco umaku
Sastojci (4 porcije)
500 g | fuža |
1 glavica | češnjaka |
3 | rajčice |
0.75 | paprike |
1 žličica | soli |
4 žličice | maslinovog ulja |
2 žlice | vinskog octa |
25 g | badema |
25 g | lješnjaka |
1 kriška | kruha |
Priprema
- 1
Zagrij pećnicu na 170 °C. Dno svake rajčice zareži u obliku slova X. Rajčice položi u pekač zarezanim dijelom prema gore. U pekač stavi i glavicu češnjaka te papriku. Sve prelij s malo maslinova ulja i peci dok povrće ne omekša.Na suhoj tavi tostiraj krišku kruha, a nakon toga lješnjake i bademe. Kruh namoči u vinskom octu.Kad je povrće pečeno, ohladi ga pa svaki režanj češnjaka istisni. Rajčice i papriku oguli.U sjeckalici usitni rajčice i češnjak uz malo maslinovog ulja. Dodaj kruh i papriku te sol. Usitni. Na kraju dodaj lješnjake i bademe te kratko pulsiraj. Umak ne bi trebao biti skroz gladak, kao pašteta. Fuže skuhaj prema uputama na pakiranju. Posluži s umakom te po želji burratom i listićima bosiljka.