kaufland.hr/recepti
Fuži s tartufatom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 porcije)
350 g | fuža |
nekoliko žlica maslinova ulja | |
1 | luk |
250 g | škampa, očistiti |
250 g | narezanih šampinjona |
0.5 žličice | mljevene crvene paprike |
100 ml | bijelog vina |
70 g | krem sira |
80 g | tartufate |
sol i papar | |
svježi peršin | |
parmezan |
Priprema
- 1
Na maslinovom ulju dinstaj luk s malo soli nekoliko minuta, dok ne omekša.
- 2
Dodaj češnjak, nakon minute ubaci gljive i škampe pa kuhaj dok ne ispari tekućina koju ispuste namirnice.
- 3
Umiješaj mljevenu papriku i malo soli, a zatim vino pa kuhaj minutu-dvije. Dodaj tartufatu i krem sir te kuhaj još minutu. Makni s vatre i umiješaj peršin, a zatim začini solju i paprom po potrebi.
- 4
Fuže kuhaj u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju. Umiješaj ih u gotov umak zajedno s malo vode u kojoj su se kuhali.
- 5
Posluži sa svježe ribanim parmezanom.