kaufland.hr/recepti
Gnijezda od jaja i špinata
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
23 gUgljikohidrati
-
32 gBjelančevine
-
22 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
23 g Ugljikohidrati,
32 g Bjelančevine,
22 g Masti
Sastojci (4 porcije)
225 g | svježeg špinata |
1 | luk |
1 | režanj češnjaka |
30 g | kockica nemasne šunke |
muškatni oraščić | |
100 g | nemasnog svježeg sira |
6 | jaja |
100 g | kruha od cjelovitog zrnja |
Priprema
- 1
Špinat kratko blanširaj u vodi pa pusti da se dobro ocijedi. Luk sitno nasjeckaj, a češnjak zdrobi. U tavi zagrij ulje, pa kratko preprži kockice šunke.
- 2
Dodaj ocijeđeni špinat, češnjak i luk te kratko pirja, a zatim umiješaj svježi sir, sol, papar i muškatni oraščić.
- 3
Dobivenu smjesu rasporedi u šest pripremljenih kalupa za muffine pa u sredini napravi udubinu. U svaku udubinu pažljivo dodaj po jedno jaje, začini solju i paprom te peci 15-20 minuta u pećnici, prethodno zagrijanoj na 180°C.
- 4
Kruh nareži na tanke trokutiće i pec pet minuta pećnici. Posluži sve zajedno i uživaj u okusima.