Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Goveđi but

Do 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 787/​3297
    kcal / kJ
  • 22 g
    Ugljikohidrati
  • 66 g
    Bjelančevine
  • 48 g
    Masti

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    787/3297 kcal/kJ, 22 g Ugljikohidrati, 66 g Bjelančevine, 48 g Masti

Sastojci (4 porcije)

800 g celera
3 žlice suncokretova ulja
200 ml vode
200 ml mlijeka (3,5 % m.m.)
100 g vrhnja
1 žlica maslaca
sol i papar

Za pečenje

2 ljutike
2 stabljike majčine dušice
1 kg goveđi but
sol i papar
200 ml soka od grožđa
400 ml goveđeg temeljca
3 žlice balzamičnog octa
1 žlica maslaca

Priprema

    1

Za pire operi, oguli i nareži na kockice celer. Zagrij ullje na srednjoj vatri i pirjaj celer. Dodaj vodu i mlijeko tako da celer bude pokriven. Kuhaj poklopljeno oko 20 minuta. Zatim dodaj vrhnje i maslac i izmiksaj mikserom u pire. Začini soli i paprom. Zagrij pećnicu (120 °C). Za pečenicu oguli i nareži ljutiku. Operi majčinu dušicu i osuši. Zagrijte ulje, posoli goveđi but i naglo prži sa svake strane 2 minute. Zatim ga stavi u u posudu za pečenje i peci oko 40 minuta. Kad je but gotov, ostavi ga da odmara 5 minuta. U smjesu za prženje dodaj ljutiku i peci na srednjoj vatri oko 3 minute. Dodaj pasiranu rajčicu i pecite oko 1 minutu. Glazuru sa sokom od grožđa i temeljcem skuhaj na pola. Umiješaj balzamični ocat.Umak procijedi kroz sito u drugu posudu. Dodaj maslac, sol i papar. Izrežite but na kriške i posluži s pireom od celera i umakom. Ukrasi timijanom.