Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Goveđi file s balzamičnim octom, prokulicama i pireom

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

800 g goveđeg filea
0.5 kg hokaido bundeve
2 komad ljutike
1 komad češanj češnjaka
Sol
2 žlice suncokretovog ulja
2 žlice K-Favourites Rotisseur senf
400 ml goveđeg temeljca
50 ml K-Favourites balzamičnog octa
nekoliko grančica ružmarina i majčine dušice
1 žlica gustina za tamne umake
200 g brašnastog krumpira
3 žlice maslaca
80 g K-Favourites Grana Padano parmezana
1 komad svježe mljeveni muškatni oraščić
500 g kelja pupčara (prokulica)
1 žlica K-Favourites hladno prešanog ulja oraha

Priprema

    1

Papirom osuši goveđi file i ostavi ga pokrivenog da odstoji na sobnoj temperaturi najmanje 30 minuta prije pečenja. Zagrij pećnicu na 120°C na programu cirkulirajućeg zraka (140°C s upaljenim gornjim i donjim grijačem).

    2

Bundevu operi, prepolovi, izvadi sjemenke, nareži na ploške debljine 1 cm i kalupom za kekse izreži 12 zvjezdica (promjera 4 cm). Oguli ljutiku i češnjak i nasjeckaj ih na sitno.

    3

Meso posoli i peci u tavi na zagrijanom ulju na jakoj vatri sa svih strana oko 2 minute. Namaži ga senfom i peci na rešetki u prethodno zagrijanoj pećnici oko 25 minuta.

    4

Mesni sok od pečenja zalij balzamičnim octom, dodaj začinsko bilje i kuhaj dok se sok ne zgusne na 1/3 količine. Ukloni začinsko bilje i zgusni umak uz pomoć gustina za umake prema uputama na pakiranju.

    5

Krumpir oguli i nareži na kockice te ga zajedno s polovicom ljutike, kockicama češnjaka i kriškama bundeve koje su ostale nakon izrezivanja zvjezdica pirjaj na 2 žlice maslaca u loncu 2-3 minute. Posoli, kuhaj u 200 ml vode sa zatvorenim poklopcem oko 25 minuta, ocijedi i propasiraj. Naribaj parmezan, umiješaj u pire od bundeve, začini solju i muškatnim oraščićem i drži na toplom.

    6

Zvjezdice od bundeve poprži u tavi na 1 žlici maslaca oko 10 minuta, posoli i drži na toplom. Prokulice operi, očisti i otkini listiće te ih zajedno s preostalom ljutikom i kockicama češnjaka propirjaj u tavi na preostalom maslacu 2-3 minute te začini solju i uljem od oraha.

    7

Goveđi file izvadi iz pećnice, ostavi da odstoji poklopljen 10 minuta, popapri, nareži na ploške i posluži s pireom od bundeve, zvjezdicama od bundeve, prokulicama i umakom od balzamičnog octa.

    8

Savjet: Za još više teksture, u prokulice možeš dodati i nasjeckane orahe.