kaufland.hr/recepti
Grah s kiselim zeljem
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
460 g | kuhanog graha (ili iz konzerve) |
600 g | kiselog kupusa |
150 g | slanine |
suho meso po izboru (rebra, kračica, buncek) | |
1 | glavica luka |
3 češnja | češnjaka |
2 | lovorova lista |
0.5 | koncentrata od rajčice |
0.5 žličice | slatke crvene mljevene paprike |
0.5 žličice | dimljene mljevene paprike |
sol i papar | |
ulje ili svinjska mast |
Priprema
- 1
U zaseban lonac stavi kuhati suho meso po izboru.
- 2
Nasjeckaj luk, češnjak protisni. Sitno nasjeckaj i slaninu.
- 3
Kiselo zelje ocijedi i nareži na tanke trakice. Kušaj ga pa ako je prekiselo, isperi vodom.
- 4
Na masnoći pirjaj luk dok ne postane staklast pa dodaj češnjak i slaninu. Promiješaj, kratko pirjaj pa dodaj mljevenu papriku.
- 5
Dodaj narezano kiselo zelje, koncentrat rajčice i lovorov list. Promiješaj i pirjaj oko 40 minuta.
- 6
Ubaci skuhani grah i suho meso. Po potrebi dodaj vode. Začini solju i paprom po ukusu. Kuhaj još 15-ak minuta.