kaufland.hr/recepti
Gulaš sa šljivama
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
102 gUgljikohidrati
-
56 gBjelančevine
-
38 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
102 g Ugljikohidrati,
56 g Bjelančevine,
38 g Masti
Sastojci (2 porcije)
400 g | K-Purland junećeg mesa za gulaš |
1 žlica | korijandera |
sol i papar | |
1 | žuta paprika |
1 | luk |
200 g | mrkve |
200 g | rajčice |
200 g | slanutka iz konzerve |
4 žlice | ulja |
100 g | sušenih šljiva |
650 ml | povrtnog temeljca |
150 g | kus-kusa |
2 | grančice mente |
Priprema
- 1
Korijandar stuci u mužaru, odvoji četvrtinu i pomiješaj s mesom. Začini solju i paprom.
- 2
Papriku, luk i rajčice nareži na komadiće, a mrkvu na ploške. Slanutak procijedi.
- 3
U loncu ugrij dvije žlice ulja, dodaj kockice mesa i peci na jačoj vatri oko četiri minute. Dodaj mrkvu, šljive, papriku i luk te pirjaj još dvije minute, a zatim dolij 500 ml temeljca. Začini solju i paprom, prebaci u vatrostalnu posudu na 150°C i peci oko pola sata.
- 4
U međuvremenu pripremi kus-kus s ostatkom temeljca prema uputama s pakiranja, a zatim umiješaj dvije žlice ulja. Pomiješaj s ostatkom korijandera, dodaj grubo nasjeckane listiće mente i posluži s gulašom.