Gulaš sa svinjetinom i paprikama
Sastojci (4 porcije)
1 kg | svinjetine za gulaš (gulaš kocke) |
2 | luka |
2 | mrkve |
2 | paprike |
2 | krumpira |
sol i papar | |
2 žlice | maslinova ulja |
500 ml | povrtnog temeljca |
1 žlica | slatka mljevena crvena paprika |
1 žlica | dimljene paprike |
1 žlica | koncentrata od rajčica |
0.5 žličice | kumina |
2 | režnja češnjaka |
1 žlica | škrobnog brašna |
Priprema
- 1
Luk usitni na kockice, mrkvu na kolutove, papriku na trakice, a krumpir na veće kockice. U loncu zagrij 2 žlice maslinovog ulja pa preprži kockice svinjetine dok ne dobiju zlatnu boju. Radi ovo u više tura kako se meso ne bi počelo kuhati.
- 2
Izvadi meso na tanjur pa na istu masnoću dodaj luk i pirjaj dok ne povene. Vrati meso pa dodaj koncentrat rajčice i sve dobro promiješaj. Dodaj mrkvu i papriku te protisnuti češnjak te začine. Ulij temeljac i po potrebi još vode pa kuhaj najmanje sat vremena.
- 3
Pred sam kraj dodaj krumpir pa kuhaj dok ne omekša. Gulaš možeš zgusnuti s malo škrobnog brašna razrijeđenog u vodi. Gulaš posluži s omiljenim prilogom kao što je palenta ili tjestenina.