Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Hobotnica na brudet

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (2 porcije)

1 kg hobotnice
200 g crvenog luka
4 režnja češnjaka
0.5 vezice peršina
50 g pirea od rajčica
100 g pasirane rajčice
50 g sušene rajčice
1 žlica kapara
2 dcl crnog vina
lovorov list
sol i papar
maslinovo ulje

Priprema

    1

Na maslinovom ulju izdinstamo luk a zatim dodamo češnjak i peršin. Prije toga hobotnicu očistimo i stavimo u lonac kuhati bez vode 10tak minuta da pusti vodu. Tu vodu sačuvamo kasnije za podljevati brudet. Hobotnicu isječemo na komade i dodamo na luk i češnjak. Lagano prodinstamo i dodamo pire rajčice zatim pasiranu rajčicu, sušenu i kapare. Podlijemo sa crnim vinom i vodom u koju je pustila hobotnica. Dodamo lovor , posolimo i popaprimo. Kuhamo dok hobotnica ne omekša pazeći da se ne prekuha. Serviramo uz puru (palentu ).