kaufland.hr/recepti
Hobotnica s krumpirima
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
1.5 kg | smrznutih krakova |
1.5 kg | većih krumpira |
3 režnja | češnjaka |
1 dl | maslinova ulja |
sol, papar | |
slatka paprika ili čili u prahu |
Priprema
- 1
Krumpir ogulite, narežite na kriške i posložite ravnomjerno u posudu za pečenje.
- 2
Krakove operite, batom za meso istucite deblje dijelove, osušite ih papirnatim ubrusima te začinite solju i paprom.
- 3
Stavite na krumpire, začinite paprikom, pospite usitnjenim češnjakom, zalijte uljem pa sve dobro promiješajte.
- 4
Pecite ispod peke na odgovarajućem žaru ili u pećnici na 200°C oko 1,5 sat.
- 5
Kada su krakovi gotovi, narežite ih na manje komade, poslužite na tanjuru s krumpirom i zalijte (ako je ostalo) tekućinom od pečenja.
- 6
Krakove možete također pripremiti na salatu.