Hrskava pileća krilca u ljutom umaku
Sastojci (2 porcije)
550 g | pilećih krilaca |
maslinovo ulje | |
1 žlica | škrobnog brašna |
sol i papar |
Za umak
130 ml | ljutog umaka (od rajčice s feferonima i čilijem) |
80 g | maslaca |
0.5 žličice | češnjaka u prahu |
sol |
Za posluživanje
salatni krastavac | |
Celer (štapići) | |
cherry rajčice | |
Umak s češnjakom | |
mladi luk |
Priprema
- 1
Pileća krilca dobro posuši papirnatim ručnicima. Zatim odvoji krilo od krilnog batka – pronađi zglob i prereži, ako si na pravom mjestu, nož će lako proći i neće zapinjati na kosti.
- 2
Krilca stavi u zdjelu pa ih polij maslinovim uljem i dobro promiješaj. Potom dodaj škrobno brašno, sol i papar te još jednom sve promiješaj.
- 3
Krilca bi bilo idealno peći na rešetki koja ispod sebe ima lim, a lim prekrij aluminijskom folijom. Rešetku premaži uljem i poredaj meso. Između komada treba biti dovoljno razmaka, odnosno pazi da se ne dodiruju.
- 4
Peci u pećnici na 200 °C oko 50 minuta. Nakon svakih 15-20 minuta, izvadi iz pećnice, preokreni krilca pa vrati u pećnicu.
- 5
Pred kraj pečenja pripremi umak. Ljuti umak izlij u zdjelicu pa ulij rastopljeni maslac. Izmiješaj štapnim mikserom kako bi dobili ujednačenu smjesu. Zatim umiješaj češnjak u prahu i posoli.
- 6
Pečena krilca prebaci u zdjelu i prelij ljutim umakom te dobro umiješaj kako bi meso bilo obloženo sa svih strana.
- 7
Uz krilca posluži svježe narezano povrće poput krastavca, celera i cherry rajčica te uz ostatak ljutog umaka i umak od češnjaka. Na kraju krilca pospi sitno nasjeckanim mladim lukom.