Hrskavi stadion
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
2079/8697kcal / kJ
-
141 gUgljikohidrati
-
94 gBjelančevine
-
128 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
2079/8697 kcal/kJ,
141 g Ugljikohidrati,
94 g Bjelančevine,
128 g Masti
Sastojci (1 porcija)
Za bazu
4 | Kartona formata 30 x 25 cm za podlogu |
4 | Kartona formata 10 x 29 cm za stražnje zidove |
8 | Kartona, formata 10 x 23 cm za bočne zidove |
4 | Kartona formata 3 x 29 cm za prednje zidove |
5 | Aluminijske zdjele formata 22 x 28 cm |
Pištolj za vruće ljepilo, nož za rezanje, olovka, ravnalo |
Za teren
4 | avokada |
2 | bio limuna |
50 ml | repičina ulja |
soli | |
papra | |
100 g | kiselog vrhnja |
rotkvice | |
12 | crnih maslina |
200 g | sira Gouda |
2 | krafne od čokolade |
Za tribine
2 | crvene paprike |
2 | korabice |
2 | krastavca |
4 | mrkve |
2 pakiranja | pilećih krilaca |
1 pakiranje | nachosa |
1 pakiranje | krekera |
Za tortille
1 | Salata |
2 | krastavca |
4 | rajčice |
2 pakiranja | tortilja |
200 g | kiselog vrhnja |
200 g | senfa (zrnatog) |
400 g | pilećih prsa (narezak) |
Sol | |
papar |
Za sendviče
2 | krastavca |
2 pakiranja | tost kruha |
400 g | majoneze |
300 g | salame |
300 g | kuhane šunke |
300 g | cheddar sira |
Za biljni umak
1 | češanj češnjaka |
2 | mlada luka |
4 stabljike | peršina |
10 stabljiki | vlasca |
400 g | quark sira |
Sol i papar |
Za umak od rajčice
3 | rajčice |
1 | crveni luk |
1 | češanj češnjaka |
200 g | pesta od rajčice i rukole |
4 žličice | maslinovog ulja |
Za BBQ umak
200 ml | bbq umaka |
100 g | kečapa |
3 žličice | meda |
4 kapi | tabasca |
papar |
Za umak od curryja
300 g | kiselog vrhnja |
2 žličice | curryja u prahu |
1 žličica | paprike u prahu |
1 žličica | čilija u prahu |
sol |
Savjet
-
Za još bolji okus, pripremite umake dan prije jer bolje upijaju začine.
Priprema
- 1
Za bazu izmjerite i označite bočne zidove 3 centimetra od ruba kartona na svakoj kratkoj strani. Od označene točke nacrtajte crtu olovkom i ravnalom u suprotni kut. Izrežite duž linije i uklonite manji dio kartona.
- 2
Pomoću pištolja za vruće ljepilo nanesite ljepilo na rub duge strane stražnjeg zida i pričvrstite ga na jedan od dva duga ruba podloge. Nanesite ljepilo na 2 izrezana bočna zida na 10 centimetara visoke strane i na dugu ravnu stranu i stavite ih na stražnji zid pod kutom od 90 °.
- 3
Za prednji zid nanesite ljepilo na dugu stranu i stavite ga ispred bočnih zidova. Zatim ponovno nanesite ljepilo na sve unutarnje rubove i pustite da se stvrdne oko 10 minuta.
- 4
Ponovite pojedinačne korake za još 3 tribine i na kraju umetnite aluminijske školjke u kartonske tribine.
- 5
Za guacamole, izrežite avokado na pola, uklonite sjeme i uklonite meso žlicom. Limune isperite vrućom vodom, osušite, sitno naribajte koricu i iscijedite sok. U visoku posudu stavite avokado, ulje uljane repice, limunovu koricu i sok od limuna i ručno miješajte u finu kremu. Začinite solju i paprom po ukusu.
- 6
Miješajte kiselo vrhnje dok ne postane glatko i ulijte u cijevnu vrećicu. Operite rotkvice, osušite, očistite i izrežite na četvrtine. Ocijedite masline. Izrežite Goudu na 10 komada od oko 2 x 4 centimetra. Sastavite komade Goude u vrata uz pomoć čačkalica.
- 7
Izgladite guacamole u aluminijskoj zdjeli. Nacrtajte linije polja kiselim vrhnjem. Rasporedite rotkvice i masline kao igrače. Izrežite krafne na pola, a zatim ih pritisnite na uglovima kao tunel za igrače.
- 8
Za štapiće operite povrće, osušite, ogulite i, ako je potrebno, uklonite sjeme. Povrće narežite na štapiće duge oko 6 centimetara.
- 9
Za obloge operite salatu, osušite i izvadite lišće. Krastavce i rajčice operite, osušite i narežite na tanke kriške. Oblozi premažite kiselim vrhnjem i senfom. Zatim prelijte pilećim prsima, zelenom salatom, krastavcima i rajčicama. Začinite solju i paprom. Čvrsto zamotajte obloge i prerežite ih na pola.
- 10
Krastavce operite, osušite i narežite na tanke kriške. Gornji tost s majonezom, salamom, šunkom, cheddarom i kriškama krastavaca. Sendviče prerežite na pola po dužini.
- 11
Pripremite pileća krilca prema uputama na pakiranju i podijelite u 2 aluminijske zdjele. Dodajte 1 vrećicu nachosa i 1 vrećicu krekera.
- 12
Za umak od biljke ogulite i sitno naribajte češnjak. Operite mladi luk, osušite i narežite na fine kolutove. Operite bilje, osušite i sitno nasjeckajte. U zdjeli pomiješajte skutu, češnjak, mladi luk i začinsko bilje. Začinite solju i paprom.
- 13
Za umak od curryja u zdjelu stavite kiselo vrhnje, curry prah, papriku u prahu i čili i dobro promiješajte. Začinite solju po ukusu.
- 14
Za umak od roštilja stavite umak, kečap, med, Tabasco i papar u zdjelu i dobro promiješajte.
- 15
Za umak od rajčice operite rajčice, osušite i narežite na fine kockice. Luk i češnjak ogulite i sitno narežite. U zdjeli pomiješajte pesto i maslinovo ulje. Presavijte rajčice, luk i češnjak.
- 16
Stavite umake u svaki kut snackadiuma, složite obloge pored umaka u polukrug i rasporedite sendviče na izdužene strane štandova.