Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Hrskavi stadion

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 2079/​8697
    kcal / kJ
  • 141 g
    Ugljikohidrati
  • 94 g
    Bjelančevine
  • 128 g
    Masti

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    2079/8697 kcal/kJ, 141 g Ugljikohidrati, 94 g Bjelančevine, 128 g Masti

Sastojci (1 porcija)

Za bazu

4 Kartona formata 30 x 25 cm za podlogu
4 Kartona formata 10 x 29 cm za stražnje zidove
8 Kartona, formata 10 x 23 cm za bočne zidove
4 Kartona formata 3 x 29 cm za prednje zidove
5 Aluminijske zdjele formata 22 x 28 cm
Pištolj za vruće ljepilo, nož za rezanje, olovka, ravnalo

Za teren

4 avokada
2 bio limuna
50 ml repičina ulja
soli
papra
100 g kiselog vrhnja
rotkvice
12 crnih maslina
200 g sira Gouda
2 krafne od čokolade

Za tribine

2 crvene paprike
2 korabice
2 krastavca
4 mrkve
2 pakiranja pilećih krilaca
1 pakiranje nachosa
1 pakiranje krekera

Za tortille

1 Salata
2 krastavca
4 rajčice
2 pakiranja tortilja
200 g kiselog vrhnja
200 g senfa (zrnatog)
400 g pilećih prsa (narezak)
Sol
papar

Za sendviče

2 krastavca
2 pakiranja tost kruha
400 g majoneze
300 g salame
300 g kuhane šunke
300 g cheddar sira

Za biljni umak

1 češanj češnjaka
2 mlada luka
4 stabljike peršina
10 stabljiki vlasca
400 g quark sira
Sol i papar

Za umak od rajčice

3 rajčice
1 crveni luk
1 češanj češnjaka
200 g pesta od rajčice i rukole
4 žličice maslinovog ulja

Za BBQ umak

200 ml bbq umaka
100 g kečapa
3 žličice meda
4 kapi tabasca
papar

Za umak od curryja

300 g kiselog vrhnja
2 žličice curryja u prahu
1 žličica paprike u prahu
1 žličica čilija u prahu
sol

Savjet

  • Za još bolji okus, pripremite umake dan prije jer bolje upijaju začine.


Priprema

    1

Za bazu izmjerite i označite bočne zidove 3 centimetra od ruba kartona na svakoj kratkoj strani. Od označene točke nacrtajte crtu olovkom i ravnalom u suprotni kut. Izrežite duž linije i uklonite manji dio kartona.

    2

Pomoću pištolja za vruće ljepilo nanesite ljepilo na rub duge strane stražnjeg zida i pričvrstite ga na jedan od dva duga ruba podloge. Nanesite ljepilo na 2 izrezana bočna zida na 10 centimetara visoke strane i na dugu ravnu stranu i stavite ih na stražnji zid pod kutom od 90 °.

    3

Za prednji zid nanesite ljepilo na dugu stranu i stavite ga ispred bočnih zidova. Zatim ponovno nanesite ljepilo na sve unutarnje rubove i pustite da se stvrdne oko 10 minuta.

    4

Ponovite pojedinačne korake za još 3 tribine i na kraju umetnite aluminijske školjke u kartonske tribine.

    5

Za guacamole, izrežite avokado na pola, uklonite sjeme i uklonite meso žlicom. Limune isperite vrućom vodom, osušite, sitno naribajte koricu i iscijedite sok. U visoku posudu stavite avokado, ulje uljane repice, limunovu koricu i sok od limuna i ručno miješajte u finu kremu. Začinite solju i paprom po ukusu.

    6

Miješajte kiselo vrhnje dok ne postane glatko i ulijte u cijevnu vrećicu. Operite rotkvice, osušite, očistite i izrežite na četvrtine. Ocijedite masline. Izrežite Goudu na 10 komada od oko 2 x 4 centimetra. Sastavite komade Goude u vrata uz pomoć čačkalica.

    7

Izgladite guacamole u aluminijskoj zdjeli. Nacrtajte linije polja kiselim vrhnjem. Rasporedite rotkvice i masline kao igrače. Izrežite krafne na pola, a zatim ih pritisnite na uglovima kao tunel za igrače.

    8

Za štapiće operite povrće, osušite, ogulite i, ako je potrebno, uklonite sjeme. Povrće narežite na štapiće duge oko 6 centimetara.

    9

Za obloge operite salatu, osušite i izvadite lišće. Krastavce i rajčice operite, osušite i narežite na tanke kriške. Oblozi premažite kiselim vrhnjem i senfom. Zatim prelijte pilećim prsima, zelenom salatom, krastavcima i rajčicama. Začinite solju i paprom. Čvrsto zamotajte obloge i prerežite ih na pola.

    10

Krastavce operite, osušite i narežite na tanke kriške. Gornji tost s majonezom, salamom, šunkom, cheddarom i kriškama krastavaca. Sendviče prerežite na pola po dužini.

    11

Pripremite pileća krilca prema uputama na pakiranju i podijelite u 2 aluminijske zdjele. Dodajte 1 vrećicu nachosa i 1 vrećicu krekera.

    12

Za umak od biljke ogulite i sitno naribajte češnjak. Operite mladi luk, osušite i narežite na fine kolutove. Operite bilje, osušite i sitno nasjeckajte. U zdjeli pomiješajte skutu, češnjak, mladi luk i začinsko bilje. Začinite solju i paprom.

    13

Za umak od curryja u zdjelu stavite kiselo vrhnje, curry prah, papriku u prahu i čili i dobro promiješajte. Začinite solju po ukusu.

    14

Za umak od roštilja stavite umak, kečap, med, Tabasco i papar u zdjelu i dobro promiješajte.

    15

Za umak od rajčice operite rajčice, osušite i narežite na fine kockice. Luk i češnjak ogulite i sitno narežite. U zdjeli pomiješajte pesto i maslinovo ulje. Presavijte rajčice, luk i češnjak.

    16

Stavite umake u svaki kut snackadiuma, složite obloge pored umaka u polukrug i rasporedite sendviče na izdužene strane štandova.