Hrskavo pečenje s knedlama od pereca
Sastojci (4 porcije)
1.2 kg | svinjske koljenice |
sol i papar | |
mljeveni kim | |
3 | pereca |
250 ml | vrućeg mlijeka |
1 žličica | omekšanog maslaca |
1 | jaje |
20 g | krušnih mrvica |
2 žlice | nasjeckanog peršina |
prstohvat | muškatnog oraščića |
1 vezica | rotkvice |
1 | kisela jabuka |
3 žlice | biljnog ulja |
2 žlice | jabučnog octa |
Priprema
- 1
Svinjsku koljenicu začini solju, paprom i kimom te položi na foliju u lim za pečenje. Zatvori foliju i peci na 180°C oko 90-110 minuta. Nakon 60 minuta otvori foliju i pojačaj temperaturu na 220°C, kako bi meso dobilo finu hrskavu koricu. Perece nareži na kockice, prelij mlijekom i ostavi da omekša 30-ak minuta. Dodaj maslac, jaje, krušne mrvice i peršin te začini muškatnim oraščićem. Smjesu dobro izmijesite i oblikujte 12 knedlica. Rotkvice i jabuke nareži na tanke ploške. Pomiješaj ulje, ocat, vlasac, sol i papar te pomiješaj s jabukama i rotkvicama. Prokuhaj dvije litre vode i kuhaj knedle 10-15 minuta. Pažljivo izvadi i ocijedi. Svinjsku koljenicu izvadi iz pećnice i stavi na toplo. U lim za pečenje dodaj temeljac, malo brašna razmućenog u vodi te začini solju, paprom i kimom. Nareži meso i posluži s umakom, knedlama i salatom.