Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Hrskavo pečenje s knedlama od pereca

Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 Porcija)

1.2 kg svinjske koljenice
sol i papar
mljeveni kim
3 pereca
250 ml vrućeg mlijeka
1 žličica omekšanog maslaca
1 jaje
20 g krušnih mrvica
2 žlice nasjeckanog peršina
muškatnog oraščića
1 vezica rotkvice
1 kisela jabuka
3 žlice biljnog ulja
2 žlice jabučnog octa

Priprema

    1

Svinjsku koljenicu začini solju, paprom i kimom te položi na foliju u lim za pečenje. Zatvori foliju i peci na 180°C oko 90-110 minuta.Nakon 60 minuta otvori foliju i pojačaj temperaturu na 220°C, kako bi meso dobilo finu hrskavu koricu.Perece nareži na kockice, prelij mlijekom i ostavi da omekša 30-ak minuta. Dodaj maslac, jaje, krušne mrvice i peršin te začini muškatnim oraščićem. Smjesu dobro izmijesite i oblikujte 12 knedlica.Rotkvice i jabuke nareži na tanke ploške.Pomiješaj ulje, ocat, vlasac, sol i papar te pomiješaj s jabukama i rotkvicama.Prokuhaj dvije litre vode i kuhaj knedle 10-15 minuta. Pažljivo izvadi i ocijedi.Svinjsku koljenicu izvadi iz pećnice i stavi na toplo. U lim za pečenje dodaj temeljac, malo brašna razmućenog u vodi te začini solju, paprom i kimom.Nareži meso i posluži s umakom, knedlama i salatom.