Jakobove kapice s avokadom i mangom
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
21 gUgljikohidrati
-
47 gBjelančevine
-
22 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
21 g Ugljikohidrati,
47 g Bjelančevine,
22 g Masti
Sastojci (2 porcije)
6 | Jakobovih kapica (bez školjke) |
1 | zreli avokado |
0.5 | jabuke |
1 | manji crveni luk |
1 žličica | soka limete |
sol | |
papar | |
2 žličice | maslinova ulja |
0.5 | manga |
30 g | pinjola |
nekoliko kapi | tabasca |
1 žličica | meda |
1 žličica | maslaca |
0.5 žličice | sušenog timijana |
Priprema
- 1
Ako su Jakobove kapice zamrznute, odmrzavaj ih u hladnjaku najmanje 6-8 sati. Avokado prepolovi, ukloni košticu, pa žličicom izvadi „meso“ i nareži ga na kockice. Jabuku i luk također nareži na kockice. U posudi pomiješaj kockice avokada i jabuke sa sokom od limete i kockicama luka te začini solju, paprom i žličicom maslinova ulja. Mango oguli i nareži na kockice, a pinjole poprži u tavi. U manjoj posudi pomiješaj kockice manga, tabasco, sol, papar i med. U tavi ugrij ostatak maslinova ulja i prži Jakobove kapice s obje strane oko dvije minute. Minutu prije kraja dodaj maslac te začini solju, paprom i timijanom. Uz pomoć kalupa promjera 5 cm oblikuj po tri tortice od mješavine avokada i jabuke na svakom tanjuru te na vrh svake tortice stavi jednu Jakobovu kapicu. Dodaj salsu od manga i pinjole te posluži.