Janjeći kare u korici od metvice i pistacija
Sastojci (4 porcije)
1 pakiranje | Exquisit janjećeg karea (400 g, 2-4 komada) |
0.5 | Exquisit polugotovog rižota pakiranja s parmezanom (= 100 g) |
0.25 | Exquisit trilogije povrća pakiranja (= 180 g) |
3 | jaja |
1 žličica | maslaca |
3 žličice | brašna |
100 ml | vrhnja za kuhanje |
sol | |
svježe mljeveni papar | |
1 žlica | nasjeckane metvice |
1 žlica | nasjeckanih neslanih pistacija |
50 g | krušnih mrvica |
1 staklenka | Exquisit umaka za tjesteninu sa sirom Grana Padano, cherry rajčicom i bosiljkom (= 350 g) |
4 žlice | repičina ulja |
Priprema
- 1
Meso odmrznite. U loncu promjera 16 cm pomiješajte rižoto i 600 ml hladne vode. Dobro promiješajte i pustite da prokuha, a zatim maknite poklopac i kuhajte na jakoj vatri 15-17 minuta uz povremeno miješanje.
- 2
Smrznutu trilogiju povrća stavite u lonac s 200 ml proključale vode te kuhajte 2-4 minute odnosno dok povrće ne omekša. Povremeno promiješajte.
- 3
Pomiješajte skuhano povrće s rižotom i ostavite da se ohladi.
- 4
Maslac rastopite u manjem loncu, dodajte žličicu brašna i kratko zapržite. Dodajte vrhnje, prokuhajte i uklonite lonac s vatre.
- 5
Uzmite dva jaja i razdvojite žumanjke od bjelanjaka. Istucite snijeg od bjelanjaka, a žumanjke pažljivo umiješajte u umak te začinite solju i paprom. Rižoto od povrća pomiješajte s umakom, a zatim pažljivo umiješajte i snijeg od bjelanjaka. Rasporedite rižoto u četiri kalupa za pečenje te pecite u pećnici 25-30 minuta na 200°C. Nabujke od riže i povrća malo ohladite.
- 6
Preostalo jaje pomiješajte sa solju i paprom. Pomiješajte metvicu, pistacije i krušne mrvice. Meso lagano obrišite papirnatim ubrusom te uvaljajte u brašno, a zatim u jaje i mješavinu s krušnim mrvicama. Pecite meso sa svih strana 5-8 minuta na vrućem ulju. Umak za tjesteninu zagrijte u lončiću. Janjeći kare narežite na kriške te poslužite na tanjurima s nabujcima od povrća i riže te umakom za tjesteninu.