kaufland.hr/recepti
Janjetina iz bakine kuhinje
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
1 kg | janjetine |
2 | režnja češnjaka |
500 g | mladog krumpira |
2 glavice | ljubičastog luka |
2 | rajčice |
2 | grančice ružmarina |
Sol i papar | |
0.5 dl | ulja |
1 žlica | Vegete |
4 kom | mrkve |
2 | lista lovora |
Priprema
- 1
Zagrij pećnicu na 180°C.
- 2
Češnjak zdrobi, krumpir, rajčicu i luk nareži na kriške, a mrkvu na štapiće te sve začini solju i paprom. Meso natrljaj solju, paprom i Vegetom pa stavi u nauljeni lim za pečenje i kratko zapeci, a zatim dodaj povrće i začine (ružmarin i lovor).
- 3
Peci u pećnici 1,5-2 sata uz neprestano podlijevanje sokovima od pečenja (po potrebi dolij i malo vode), a desetak minuta prije kraja pojačaj temperaturu na 200°C kako bi se sve lijepo zapeklo.
- 4
Pečenu janjetinu posluži s mladim krumpirom, povrćem i salatom po želji.