kaufland.hr/recepti
Juha od bundeve
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (7 porcija)
2 | luka |
1 | bundeva, (otprilike 1 kg) |
300 g | krumpira |
2 | jabuke |
2 | žlice ulja |
1 l | povrtnog temeljca |
150 ml | kokosovog mlijeka |
Sol i papar | |
6 žlica | K-Favourites bučino ulje |
svježi vlasac |
Priprema
- 1
Luk oguli i nareži na kockice. Bundevu očisti i oguli pa isto nareži na kockice kao i krumpir. Oguljene jabuke nareži na veće komade.
- 2
U loncu zagrij ulje pa pirjaj narezano povrće i jabuke oko 5 minuta. Ulij povrtni temeljac i ostavi da se kuha poklopljeno, na umjerenoj vatri oko 20 minuta.
- 3
Štapnim mikserom usitni skuhano povrće u kremastu juhu. Dodaj kokosovo mlijeko i začini po ukusu.
- 4
Juhu posluži posutu nasjeckanim vlascem, bučinim uljem i, po želji, tostiranim bučinim sjemenkama.