Juha od crvenog kupusa, manga, kokosa i chorizo kobasice
Sastojci (4 porcije)
1 | luk |
1 | češanj češnjaka |
40 g | đumbira |
400 g | kupusa |
1 | krumpir, nasjeckati |
60 g | celer u korijenu |
30 g | poriluka |
1 | limeta |
2 žlićice | currya u prahu |
2 žlice | sezamovog ulja |
400 ml | povrtnog temeljca |
50 g | kobasice (Chorizo) |
30 g | mješavine čipsa, manga i kokosa |
100 ml | soka od manga |
100 ml | kokosova mlijeka |
kajenski papar |
Priprema
- 1
Ogulite luk i češnjak, operite đumbir i sve narežite na kockice. Operite i očistite crveni kupus te uklonite jezgru. Ogulite krumpir i celer. Zatim kupus, krumpir i celer narežite na kockice. Očistite poriluk, prepolovite ga, operite i narežite na kriške.
- 2
Kockice luka, češnjaka i đumbira zajedno s povrćem i curry prahom popržite 3 do 5 minuta na zagrijanom sezamovom ulju u loncu.
- 3
Operite limetu pod vrućom vodom, obrišite krpom, sitno naribajte koru i iscijedite sok.
- 4
Posolite sadržaj u loncu, zalijte polovicom soka limete i povrtnim temeljcem te kuhajte poklopljeno oko 20 minuta na srednje jakoj vatri.
- 5
Narežite kobasicu na sitne trakice i popržite u neprijanjajućoj tavi 2-3 minute dok ne postane hrskava. Dodajte mješavinu čipsa od [MP1] kokosa i manga, promiješajte i ostavite sa strane.
- 6
Juhu dobro ispasirajte pomoću štapnog miksera, ulijte sok manga i kokosovo mlijeko, te kada prokuha dodajte sok limete, naribanu koricu limete, sol i kajenski papar.