Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Juha od krumpira s kruškama i lisičarkama

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

1 glavica luka
500 g kruške
400 g brašnastog krumpira
0.5 poriluka
4 žlice suncokretovog ulja
Sol
400 ml povrtnog temeljca
1 K-Favourites staklenka lisičarki
100 g K-Favourites gorgonzole
100 g kiselog vrhnja, 30% m.m.
Svježe mljeveni papar
50 g K-Favourites čips Salt & Vinegar

Priprema

    1

Oguli luk i nasjeckaj ga na kockice veličine lješnjaka. Oguli krumpir i kruške te im odstrani koštice i peteljku. Krumpire i 2 ½ kruške nareži na kockice veličine lješnjaka. Preostalu polovicu kruške sitno nareži i stavi sa strane. Poriluk prepolovi, operi, očisti i nareži na ploške.

    2

Povrće i komadiće kruške poprži 3-5 minuta u loncu na 2 žlice zagrijanog ulja i posoli. Zalij povrtnim temeljcem i 200 ml vode i pirjaj poklopljeno na srednje jakoj vatri oko 25 minuta.

    3

Lisičarke ocijedi, posuši, poprži na preostalom ulju u neprijanjajućoj tavi, dodaj kockice krušaka i pirjaj oko 1 minutu.

    4

Pomiješaj gorgonzolu s malo vruće vode i 2 žlice kiselog vrhnja dok ne dobiješ glatku smjesu te začini solju i paprom.

    5

Usitni skuhane sastojke štapnim mikserom dok ne dobiješ teksturu juhe, pusti da zavrije, umiješaj preostalo kiselo vrhnje te začini solju i paprom.

    6

Raspodijeli juhu u 4 tanjura ili zdjelice, na vrh stavi kremu od gorgonzole, lisičarke, čips i – po želji – nekoliko listića majčine dušice i posluži.

    7

Savjet: Juhu možeš jednostavno unaprijed pripremiti i preliti u staklenke s poklopcem na odvrtanje te čuvati u hladnjaku.