kaufland.hr/recepti
Juha od poriluka i krumpira
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
50 g | maslaca |
450 g | krumpira, oguliti i narezati na kockice |
1 | luk, narezati na kockice |
450 g | poriluka, narezati na ploške |
sol, papar | |
1 l | pilećeg ili povrtnog temeljca |
100 ml | vrhnja za kuhanje |
125 ml | punomasnog mlijeka |
za ukras: vlasac, peršin, poriluk… |
Priprema
- 1
Rastopite maslac u loncu, a zatim dodajte krumpir, luk i poriluk. Začinite solju i paprom te promiješajte. Poklopite i lagano pirjajte 10-ak minuta odnosno dok povrće ne omekša.
- 2
Prelijte temeljcem, prokuhajte i lagano kuhajte još pet minuta. Usitnite povrće štapnim mikserom ili u blenderu, pa vratite juhu u lonac. Dolijte vrhnje i mlijeko te kratko zagrijavajte. Juhu rasporedite u zdjelice i ukrasite vlascem, peršinom, narezanim porilukom - po želji. Poslužite toplo.