kaufland.hr/recepti
Juha od rajčice, paniranci i kuhano povrće
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
2 žličice | maslinovog ulja |
1 | luk (usitnjen) |
češnja | češnjaka (usitnjen) |
1000 ml | pasirane rajčice |
1 šalica | povrtnog temeljca |
0.25 žličice | sode bikarbone |
1 žličica | svježi peršin |
1 | Lovorov list |
Sol i papar | |
1 žličica | svježeg bosiljka |
2 žličice | šećera |
kiselo vrhnje za posluživanje |
Savjet
-
Kako bi ručak bio kompletan, uz juhu od rajčice pripremi panirane pileće ili pureće medaljone, a kao prilog posluži kuhano povrće!
Priprema
- 1
Rastopi maslac na srednje jakoj vatri. Prodinstaj luk oko 5 minuta, pa dodaj češnjak i dinstaj sve skupa još 2-3 minute, pritom miješajući.
- 2
Dodaj pire od rajčice, temeljac, sodu bikarbonu, peršin, lovorov list te sol i papar. Neka zakuha, a zatim smanji vatru da se krčka oko 10-tak minuta.
- 3
Odstrani lovorov list, te izmiksaj juhu ručnim mikserom, kako bi bila savršeno kremasta.
- 4
Na kraju umiješaj šećer i svježi bosiljak. Posluži s kiselim vrhnjem.