Juha od rajčice s rižom
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
392/1646kcal / kJ
-
52 gUgljikohidrati
-
8 gBjelančevine
-
17 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
392/1646 kcal/kJ,
52 g Ugljikohidrati,
8 g Bjelančevine,
17 g Masti
Sastojci (4 porcije)
K-Classic riža dugog zrna (u vrećici za kuhanje) | |
2 | glavice crvenog luka |
2 | režnja češnjaka |
4 žlice | maslinova ulja |
500 g | cherry rajčica |
1 | konzerva K-Classic oguljenih rajčica u soku od rajčice (oko 400 g) |
300 ml | povrtnog temeljca |
4 | grančica bosiljka za ukras |
2 žlice | balzamičnog octa |
sol i papar | |
1 žličica | šećera |
4 žlice | kiselog vrhnja |
Savjet
-
Trenutno nije sezona rajčica? Onda umjesto svježih cherry rajčica možete koristiti 2 konzerve oguljenih rajčica.
Priprema
- 1
Rižu skuhati prema uputama na pakiranju u lagano posoljenoj vodi.
- 2
Cherry rajčice oprati, ocijediti i prepoloviti. Luk i češnjak oguliti i narezati na tanke ploške. Zagrijati ulje u loncu, dodati luk, češnjak i cherry rajčice te pirjati oko 2-3 minute neprestano miješajući. Zaliti rajčicom iz konzerve i temeljcem te pirjati na laganoj vatri oko 10 minuta.
- 3
Bosiljak oprati, otkinuti listiće i dio ostaviti sa strane za dekoraciju. Preostali bosiljak ubaciti u juhu. Dobro izmiksati štapnim mikserom. Kuhanu rižu dodati u juhu i začiniti balzamičnim octom, soli, paprom i šećerom. Po potrebi juhu još jednom zakuhati i poslužiti u tanjure sa žlicom kiselog vrhnja i preostalim listićima bosiljka.