Juneće rolice s krumpirom
Sastojci (4 porcije)
700 g | junećeg buta |
2 žlice | senfa |
3-4 | mala kisela krastavca |
100 g | sira (edamer, gauda…) |
2 žlice | glatkog brašna |
sol, Vegeta | |
600 g | batata |
Za umak:
1 | veći luk |
2 režnja | češnjaka |
1 žlica | koncentrata rajčice |
0.5 dl | bijelog vina |
1 dl | maslinova ulja |
1 dl | vode |
ružmarin, lovorov list | |
1 žličica | škrobnog brašna |
Priprema
- 1
Junetinu narežite na tanke odreske, začnite solju i Vegetom, premažite senfom te napunite tanko narezanim krastavcima i sirom.
- 2
Odreske čvrsto smotajte i pričvrstite čačkalicama.
- 3
Uvaljajte ih u brašno, zapecite sa svih strana na jačem ulju te stavite sa strane. U istoj posudi pirjajte na slabijoj vatri usitnjen luk.
- 4
Kada omekša dodajte sve ostale sastojke (osim škrobnog brašna). Dobro promiješajte pa kuhajte oko 15 minuta.
- 5
Štapnim mikserom usitnite sastojke, dodajte rolice i 1-2 dl vode. Kuhajte oko 30 minuta ili dok meso ne omekša. Batat ogulite, premažite uljem i solju te ispecite u pećnici na 200 °C.
- 6
Pred kraj u umak dodajte škrobno brašno pomiješano s malo vode. Kuhajte još 2-3 minute pa meso i umak poslužite uz pečeni batat i salatu po izboru.