kaufland.hr/recepti
Juneći odresci u korici od badema
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (6 porcija)
600 g | miješanih gljiva |
1 | manji luk |
30 g | badema |
100 g | mekanog kozjeg sira |
50 g | krušnih mrvica |
2 | žlice maslaca |
1 | žlica nasjeckanog začinskog bilja (timijan, ružmarin...) |
4 | juneća deblja odreska (po 200 g) |
sol, papar | |
6 | žlice biljnog ulja |
300 g | širokih rezanaca |
1 | ljuta papričica |
2 | žlice ajvara |
Priprema
- 1
Gljive i luk narežite na ploške, pa ih popržite na dvije žlice ulja. Začinite solju i paprom.
- 2
Izmrvite kozji sir i nasjeckajte bademe te ih pomiješajte s krušnim mrvicama, solju, maslacem i začinskim biljem.
- 3
Meso posolite i popaprite te ispecite na ulju sa svih strana, a zatim da stavite u pekač i premažite smjesom od badema. Pecite u pećnici 5-8 minuta na 200°C.
- 4
Skuhajte tjesteninu prema uputama.
- 5
Nasjeckajte ljutu papričicu te je pomiješajte s ostatkom ulja, ajvarom i tjesteninom.