kaufland.hr/recepti
Kaša od nara i maka
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 porcije)
250 ml | Bademovog mlijeka |
100 ml | sirupa od nara |
80 g | sitnih zobenih pahuljica |
2 žličice | maka |
1 | nar (šipak) |
2 žlice | badema |
100 g | jogurta |
2 žlice | Grenadine sirupa |
4 žlice | javorova sirupa |
Priprema
- 1
Zakuhajte bademovo mlijeko sa sokom od nara i 50 mililitara vode, umiješajte zobene pahuljice i mak. Kuhajte oko 3 minute uz stalno miješanje dok se ne stvori kremasta kaša.
- 2
Razrežite nar na četiri dijela i odvojite zrna.
- 3
Grubo nasjeckajte bademe. Jogurt promiješajte s grenadinom dok smjesa ne postane glatka.
- 4
Kašu napunite u zdjelice, poslužite prelivenu preljevom od jogurta, zrnima nara, bademima i javorovim sirupom.
- 5
Po želji ukrasite s nekoliko listova metvice.