Keksići s orasima i gorgonzolom
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
10 gUgljikohidrati
-
4 gBjelančevine
-
11 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
10 g Ugljikohidrati,
4 g Bjelančevine,
11 g Masti
Sastojci (20 komada)
30 | jezgre oraha |
250 g | pšeničnog brašna |
90 g | maslaca |
2 žlice | orahova ulja |
sol i papar | |
prstohvat | kajenskog papra |
200 g | gorgonzola sira |
Savjet
-
Poboljšaj okus namaza s malo nasjeckanog origana.
Priprema
- 1
Odvoji 20 jezgri oraha. Ostatak sitno nasjeckaj i tostiraj u tavi.
- 2
Pomiješaj tostirane orahe, brašno, maslac i orahovo ulje.
- 3
Postupno dodaj 50 ml hladne vode, žličicu soli i kajenski papar te mijesi dok ne dobiješ fino tijesto.
- 4
Omotaj papirom za pečenja i stavi u zamrzivač sat vremena.
- 5
Gorgonzolu rastopi u lončiću, dodaj svježi sir, sol i papar, promiješaj pa makni s vatre i ostavi da se ohladi.
- 6
Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva.
- 7
Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljaj tijesto na pola centimetra debljine.
- 8
Okruglim nazubljenim kalupom promjera pet centimetara izreži 40 keksića. Rasporedi ih na lim za pečenje obložen masnim papirom i peci 15 minuta.
- 9
20 keksića premaži s ¾ namaza od gorgonzole te poklopi preostalim keksićima.
- 10
Ostatak namaza ravnomjerno rasporedi po vrhu svakog keksića i ukrasi orahom.