kaufland.hr/recepti
Klasična focaccia
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
98.7 gUgljikohidrati
-
16.1 gBjelančevine
-
31.4 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
98.7 g Ugljikohidrati,
16.1 g Bjelančevine,
31.4 g Masti
Sastojci (2 porcije)
20 g | kvasca |
150 ml | tople vode |
1 žlica | šećera |
250 g | brašna |
morska sol | |
3 žlice | K-Favourites maslinovo ulje |
Premaz:
2 grančice | ružmarina |
morska sol | |
3 žlice | K-Favourites maslinovo ulje |
Priprema
- 1
Ugrij pećnicu na 220°C.
- 2
Za tijesto rastopi razmuti kvasac u vodi, dodaj šećer i ostavi 10-ak minuta. U međuvremenu pomiješaj brašno, sol i maslinovo ulje, dodaj razmućeni kvasac te umijesi glatko tijesto. Pokrij čistom krpom i ostavi pola sata na toplom mjestu.
- 3
Tijesto razvuci na pobrašnjenoj radnoj površini - neka bude otprilike 2 cm debljine. Nakon toga ga prebaci u lim za pečenje obložen masnim papirom, pokrij krpom i ostavi još 20-ak minuta na sobnoj temperaturi.
- 4
Operi ružmarin i sitno nasjeckaj iglice. Ručkicom kuhače napravi rupice u tijestu, premaži maslinovim uljem te pospi morskom solju i ružmarinom.
- 5
Peci u pećnici oko 15 minuta.