Kolač od rogača s jabukama i višnjama
Sastojci (10 komada)
Sastojci
200 g | šećera |
100 ml | ulja |
320 ml | mlijeka |
3 | jaja |
200 g | brašna |
200 g | mljevenog rogača |
1 | prašak za pecivo |
1 | jabuka |
350 g | višanja |
Za glazuru
125 g | čokolade za kuhanje |
50 g | maslaca |
3 žlice | ulja |
Savjet
-
Ovu smjesu možeš koristiti i za pečenje muffina.
Priprema
- 1
Jaja i šećer pjenasto umuti pa dodaj mlijeko i ulje. Pomiješaj suhe sastojke pa ih dodaj u mokre. Kratko miksaj dok se sastojci ne povežu. Jabuku oguli i naribaj pa je dodaj smjesi pomoću kuhače ili lopatice.
- 2
Ako koristiš višnje iz kompota, ocijedi ih. Ako koristiš smrznute višnje, prvo ih odmrzni pa dobro ocijedi. Pomiješaj ih sa žlicom ili dvije oštrog brašna pa ih dodaj u smjesu i poveži kuhačom.
- 3
Kalup za pečenje premaži uljem i obloži brašnom. Ulij smjesu i peci kolač oko 30 minuta na 180 stupnjeva. Ovisno o kalupu koji koristiš, kolač će trebati duže ili kraće peći. Svakako provjeri pečenost pomoću čačkalice.
- 4
Sve sastojke za čokoladnu glazuru otopi na pari pa kratko ohladi i premaži kolač. Ukrasi po želji.