Kolačići sudbine
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
5 gUgljikohidrati
-
3 gBjelančevine
-
2 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
5 g Ugljikohidrati,
3 g Bjelančevine,
2 g Masti
Sastojci (16 komada)
2 | bjelanjka |
sol | |
35 g | maslaca |
40 g | šećera u prahu |
40 g | brašna |
prstohvat | cimeta |
0.25 g | naribane korice naranče |
jestivi ukrasi ( šećerne glazure u boji, šljokice) |
Savjet
-
Budući da se kolačići stvrdnjavaju vrlo brzo, bolje je da se ne peče više od tri komada odjednom.
Priprema
- 1
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.
- 2
Bjelanjke i prstohvat soli istuci u čvrstu smjesu.
- 3
Rastopi maslac, pusti da se ohladi i dodaj u snijeg od bjelanjaka zajedno sa šećerom u prahu. Umiješaj i brašno, cimet te naribanu koricu naranče.
- 4
Na limu obloženom papirom za pečenje žličicom oblikuj tanke krugove (promjera 8 cm). i peci otprilike pet minuta.
- 5
Izvadi kolačiće iz pećnice, brzo napuni porukama, preklopi, a zatim stavi zatvorenu stranu preko ruba čaše i lagano pritisni oba kraja prema dolje.
- 6
Vrati još 10 minuta u pećnicu na 80 stupnjeva Celzijusa.
- 7
Kada se kolačići ohlade, možeš ih ukrasiti glazurom i šarenim šećernim mrvicama po želji.