Košarice iz francuske kuharice
Sastojci (10 komada)
500 g | zaleđenog lisnatog tijesta |
16-20 | kozica |
1 | pašteta Rio mare |
1 | žumanjak |
kopar | |
4-5 | limuna, razrezati na četvrtine |
papar |
Priprema
- 1
Kozice ispecite na roštilju ili gril tavi te ostavite sa strane.
- 2
Odledite lisnato tijesto, a zatim ga podijelite na dva dijela i tanko razvucite (na debljinu od 1/2-1 cm).
- 3
Uz pomoć okruglog rezača ili čaše izrežite 16-20 krugova (promjera 8 cm).
- 4
Polovicu krugova ostavite kakvi jesu, a drugoj polovici manjim rezačem izrežite krug u sredini (otprilike centimetar od ruba).
- 5
Cijele krugove premažite razmućenim žumanjkom po rubu, preklopite ih drugom polovicom krugova (s rupom u sredini) i rasporedite na lim za pečenje obložen masnim papirom.
- 6
Stavite u hladnjak pola sata,a zatim pecite oko 30 minuta na 220°C (po potrebi i dulje) odnosno dok tijesto ne poprimi zlatnu boju.
- 7
Izvadite košarice iz pećnice i na svaku istisnite malo paštete od tune, začinite paprom te ukrasite koprom i pečenom kozicom. Poslužite uz krišku limuna.