kaufland.hr/recepti
Krakovi hobotnice na salatu
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
1 kg | smrznutih krakova hobotnice |
1 | veći ljubičasti luk |
3 režnja | češnjaka |
4-6 | većih krumpira |
svježi peršin | |
1-2 dl | maslinova ulja |
jabučni ili vinski ocat | |
sol, papar |
Priprema
- 1
Odmrznutu hobotnicu kuhajte oko 1 sat ili dok ne omekša.
- 2
Procijedite, ostavite da se malo ohladi pa krakove narežite na komade željene veličine. Začinite solju, paprom i maslinovim uljem pa stavite u hladnjak.
- 3
Krumpir skuhajte u posoljenoj vodi. Procijedite, ogulite i narežite na komade srednje veličine ili tanje ploške.
- 4
Luk, češnjak i peršin usitnite pa pomiješajte zajedno s octom, krumpirom i krakovima hobotnice. Po potrebi začinite dodatno solju, paprom i maslinovim uljem.
- 5
Poslužite uz prepečeni kruh.