Krema od medenjaka sa zvjezdicama od cimeta
Sastojci (6 porcija)
35 g | gustina |
1 žličica | kakaa u prahu |
1 žličica | začina za medenjake |
400 ml | napitka od zobi marke K-take it veggie |
60 g | sirovog šećera šećerne trske |
50 g | kokosova ulja |
200 ml | šlaga marke K-take it veggie |
Za zvjezdice od cimeta
50 g | datulja |
200 ml | moussea od badema marke K-take it veggie |
1 žličica | cimeta u prahu |
0.5 žlice | narančine korice |
90 g | mljevenih lješnjaka |
30 g | šećera u prahu |
Savjet
-
Savjet: U kremu možeš dodati i čokoladne kekse.
Priprema
- 1
Za pripremu kreme pomiješaj gustin s kakaom i začinom za medenjake te dodaj 3 žlice zobenog napitka dok ne dobiješ glatku smjesu. U lonac dodaj sirovi šećer od šećerne trske i 2 žlice vode. Kuhaj dok šećer ne postane karameliziran i poprimi svijetlosmeđu boju, a zatim dodaj preostali napitak od zobi i kuhaj dok se karamel ne otopi.
- 2
U kipuću tekućinu umiješaj pripremljeni gustin te uz stalno miješanje kuhaj 1-2 minute. Smjesu zatim prelij u zdjelu. U mlakoj kremi otopi kokosovo ulje, miješaj dok ne dobiješ glatku smjesu i ostavite da se ohladi. Umuti šlag, dodaj ga u kremu, ravnomjerno podijeli u 6 čaša i ostavite da se hladi preko noći.
- 3
Za pripremu zvjezdica od cimeta nasjeckaj datulje i pomiješaj ih s moussom od badema, cimetom, narančinom koricom i lješnjacima. Ostavi smjesu u zamrzivač na 15 minuta, zatim je razvaljaj između 2 lista papira za pečenje na debljinu od 1,5 cm, a zatim izreži na male zvjezdice.
- 4
Pomiješaj ½ čajne žličice vode sa šećerom u prahu dok ne dobiješ glatku smjesu. Premaži zvjezdice i ostavi da se osuše.
- 5
Izvadi kremu za medenjake iz hladnjaka i posluži je uz zvjezdice od cimeta. Desert možeš po želji ukrasiti ribizlom.