kaufland.hr/recepti
Vegetarijansko
Kremasta rog paprika
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
1 | veći crveni luk |
4 | paprike (rog i babura) |
3 | češnjaka |
1 dl | crnog vina |
8 | rajčica |
1 | tikvica |
1 | patlidžan |
maslinovo ulje | |
sol, papar | |
sušen lovorov list, majčina dušica, kadulja | |
1 | šalica integralne riže |
Priprema
- 1
Rižu kuhajte u posoljenoj vodi.
- 2
Papriku, rajčicu, tikvicu i patlidžan narežite na manje komade.
- 3
Patlidžan posolite i ostavite kako bi pustio svoj sok, jer tako gubi svoju gorčinu.
- 4
Na maslinovom ulju pirjajte prethodno usitnjen luk. Kad omekša dodajte usitnjen češnjak i aromatično bilje.
- 5
Nakon jedne minute dodajte papriku, patlidžan i vino. Pirjajte dok vino ne ishlapi pa ubacite i rajčicu. Smanjite vatru, poklopite i povremeno promiješajte.
- 6
Nakon nekih 20 minuta dodajte tikvice. Kuhajte dok se povrće malo ne zgusne i dobije kremastiju teksturu.
- 7
Pred kraj dodajte sol, papar i malo maslinova ulja. Poslužite toplo!