Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Kroketi s gorgonzolom (arancini)

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (10 porcija)

1 kg riže
0.75 dl povrtnog temeljca
maslinovo ulje
50 g maslaca
1 glavica crvenog luka
100 g krušnih mrvica
150 g šunke, narezati
250 g gorgonzola
2 jaja
Sol i papar

Za pohanje

3 jaja
1-1 dl mlijeka
krušne mrvice
sojino ulje za prženje (može i suncokretovo)

Savjet

  • kroketi se mogu napraviti dan prije, ali se u smjesu uvaljaju prije samog prženja


Priprema

    1

Na mješavini maslinovog ulja i maslaca prijamo luk dok ne omekša. Dodamo rižu i miješamo još nekoliko minuta. Podlijevamo svako malo s vrućim temeljcem dok riža ne bude al dente.

    2

Kada je gotova, pustimo da se ohladi (tako da je rasporedimo na masni papir u posudi za pečenje). Ohlađenu rižu prebacimo u zdjelu s krušnim mrvicama, jajima, sitno isjeckanom šunkom, soli i paprom. Dobro promiješamo pa vlažnim rukama napravimo kuglice.

    3

U svaku utisnemo kocku gorgonzole i rukama opet oblikujemo u lopticu koju uvaljamo u krušne mrvice, jaja pa opet u krušne mrvice. Pržimo u dubokom ulju na 160 stupnjeva dok kroketi ne porumene a gorgonzola se ne rastopi iznutra. Serviramo uz umak od rajčice.