kaufland.hr/recepti
Kruh bez glutena
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (15 porcija)
250 g | rižinog brašna |
50 g | brašna od soje |
150 g | škrobnog brašna |
1 kocka | svježeg kvasca |
1 žličica | šećera |
50 g | amaranta, pahuljca od prosa i nasjeckanih sjemenki suncokreta |
1 žličica | soli |
1 žličica | sode bikarbone |
Savjet
-
Kruh ima posebno dobar okus ako ga namažeš krem sirom bez laktoze ili ako ga konzumiraš sa šunkom i cherry rajčicama.
Priprema
- 1
Prosij brašno i škrob u zdjelu i napravi rupu u sredini. Dodaj šećer i izmrvljeni kvasac te pomiješaj s oko 100 ml mlake vode. Pokrij i ostavi da se diže na toplom mjestu oko 30 minuta.
- 2
Umijesi preostale sastojke i još 350 ml mlake vode pa prekrij čistom krpom i ostavi da se diže na toplom mjestu još sat vremena .
- 3
Tijesto prebaci u namašćenu posudu za kruh i ostavi da se diže još 30 minuta.
- 4
Peci u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva Celzija oko 50 do 60 minuta.