kaufland.hr/recepti
Kruške poširane u bijelom vinu
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 porcije)
2 | kruške |
600 ml | bijelog vina |
600 ml | vode |
400 g | šećera |
1 | mahuna vanilije |
Priprema
- 1
U širi lonac ulij vodu i vino pa dodaj šećer i po dužini prepolovljenu mahunu vanilije. Zakukaj tekućinu.
- 2
Oguli kruške pa ih prepolovi po dužini i ubaci u lonac. Smanji vatru. Neka se kuhaju 20-ak minuta. Trebaju biti mekane, ali ne toliko da se raspadaju.
- 3
Kuhane kruške izvadi iz lonca kao i mahunu vanilije. Ostatak tekućine kuhaj dok se ne reducira u sirup.
- 4
Kruške posluži u dubokom tanjuru ili zdjelici, prelivene sirupom.