kaufland.hr/recepti
Kunić na crveno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (6 porcija)
1 | kunić |
0.5 dl | maslinova ulja |
300 ml | pasirane rajčice |
100 g | mrkve |
100 g | luka |
2 češanj | češnja češnjaka, zdrobiti |
100 g | celera |
500 ml | crnog vina |
2 žlica | vinskog octa |
200 ml | vode |
2 list | lovorova lista |
1 | ljuta papričica |
1 žlica | Vegete |
100 g | borovnica |
Savjet
-
Po želji, posluži uz tjesteninu, krumpir, njoke, palentu…
Priprema
- 1
Mrkvu, luk, celer i češnjak usitni, prelij vinom, vodom i octom te dodaj lovor, papričicu i Vegetu.Kuhaj sve nekoliko minuta pa ostavi da se ohladi.
- 2
Kunića nareži na komade. Dodaj borovnice pa sve prelij po kuniću. Ostavi u hladnjaku minimalno osam sati.
- 3
Kunića izvadi iz marinade, povrće procijedi, a tekućinu stavi sa strane.Na maslinovom ulju kunića zapeci sa svih strana, dodaj povrće i pirjaj poklopljeno oko sat vremena, uz povremeno podlijevanje tekućinom od marinade i vodom.
- 4
Meso izvadi, povrće usitni, pa sve vrati u tavu. Dodaj rajčicu i sve pirjaj oko 20 minuta.
- 5
Posluži uz prilog po želji i salatu!