Lazanja rolice s kobasicama, sirom i umakom od rajčice
Sastojci (6 Komad)
400 g | kobasica Salsiccia |
250 g | ricotta sira |
100 g | ribane mozzarelle |
120 g | ribanog parmezana |
1 | jaje |
1 žličica | sušenog bosiljka |
0.5 žličice | češnjaka u prahu |
Sol i papar | |
1 žlica | nasjeckanog peršina |
Maslinovo ulje | |
400 ml | umaka od rajčice s bosiljkom |
10 | listova tijesta za lazanje |
svježi bosiljak |
Priprema
- 1
U većoj zdjeli razmuti jaje. Dodaj mu ricotta sir te 50 g ribane mozzarelle i 60 g ribanog parmezana. Začini sušenim bosiljkom, češnjakom u prahu, solju i paprom. Dodaj nasjeckani peršin i miješaj dok ne dobiješ ujednačenu smjesu.
- 2
Salsiccia kobasice razreži po dužini. U tavi zagrij malo maslinova ulja. Meso svake kobasice izvadi iz ovitka, dodaj na tavu pa usitni. Prži meso oko 8 minuta na tavi, dok lagano ne uhvati smeđu boju, cijelo vrijeme ga usitnjavajući.
- 3
Potom meso posoli i dodaj mu oko 100 ml umaka od rajčice. Promiješaj i prži još minutu dvije pa skini s vatre.
- 4
U loncu zakuhaj vodu, posoli je i ubaci 10 listova tijesta za lazanje. Najbolje je da koristiš tijesto koje je uže i duže od tijesta za klasične lazanje. Kad tijesto omekša, odmah ga izvadi iz vode te posloži listove na ravnu, lagano nauljenu površinu.
- 5
Na svaki list dodaj punu žlicu smjese sa sirom pa razmaži. Preko te smjese rasporedi oko tri žličice mesnog nadjeva. Zarolaj svaki komad.
- 6
U keramičku posudu za pečenje dodaj 4-5 žlica umaka od rajčice pa razmaži po dnu. Posloži rolice jednu do druge pa ih prelij ostatkom umaka od rajčice.
- 7
Pospi rolice ostatkom mozzarelle i parmezana. Posudu prekrij aluminijskom folijom pa sve stavi u pećnicu zagrijanu na 190 °C oko 25 minuta. Izvadi iz pećnice, skini foliju pa vrati i zapeci još oko 15 minuta dok sir ne poprimi zlatno-smeđu boju.
- 8
Posluži toplo i posuto svježim bosiljkom.