Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Lazanja rolice s kobasicama, sirom i umakom od rajčice

Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (6 Komad)

400 g kobasica Salsiccia
250 g ricotta sira
100 g ribane mozzarelle
120 g ribanog parmezana
1 jaje
1 žličica sušenog bosiljka
0.5 žličice češnjaka u prahu
Sol i papar
1 žlica nasjeckanog peršina
Maslinovo ulje
400 ml umaka od rajčice s bosiljkom
10 listova tijesta za lazanje
svježi bosiljak

Priprema

    1

U većoj zdjeli razmuti jaje. Dodaj mu ricotta sir te 50 g ribane mozzarelle i 60 g ribanog parmezana. Začini sušenim bosiljkom, češnjakom u prahu, solju i paprom. Dodaj nasjeckani peršin i miješaj dok ne dobiješ ujednačenu smjesu.

    2

Salsiccia kobasice razreži po dužini. U tavi zagrij malo maslinova ulja. Meso svake kobasice izvadi iz ovitka, dodaj na tavu pa usitni. Prži meso oko 8 minuta na tavi, dok lagano ne uhvati smeđu boju, cijelo vrijeme ga usitnjavajući.

    3

Potom meso posoli i dodaj mu oko 100 ml umaka od rajčice. Promiješaj i prži još minutu dvije pa skini s vatre.

    4

U loncu zakuhaj vodu, posoli je i ubaci 10 listova tijesta za lazanje. Najbolje je da koristiš tijesto koje je uže i duže od tijesta za klasične lazanje. Kad tijesto omekša, odmah ga izvadi iz vode te posloži listove na ravnu, lagano nauljenu površinu.

    5

Na svaki list dodaj punu žlicu smjese sa sirom pa razmaži. Preko te smjese rasporedi oko tri žličice mesnog nadjeva. Zarolaj svaki komad.

    6

U keramičku posudu za pečenje dodaj 4-5 žlica umaka od rajčice pa razmaži po dnu. Posloži rolice jednu do druge pa ih prelij ostatkom umaka od rajčice.

    7

Pospi rolice ostatkom mozzarelle i parmezana. Posudu prekrij aluminijskom folijom pa sve stavi u pećnicu zagrijanu na 190 °C oko 25 minuta. Izvadi iz pećnice, skini foliju pa vrati i zapeci još oko 15 minuta dok sir ne poprimi zlatno-smeđu boju.

    8

Posluži toplo i posuto svježim bosiljkom.