Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Lazanje sa šparogama i gorgonzolom

Više od 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

500 g zelenih i bijelih šparoga
sol
šećer
2 žličice maslaca
200 g kuhane šunke
80 g nasjeckanih pinjola

Umak od gorrgonzole:

40 g maslaca
4 žlice brašna
100 ml mlijeka
100 ml vrhnja za kuhanje
50 ml suhog bijelog vina
100 g gorgonzola sira
1 žličice Vegete
muškatni oraščić
papar
250 g lazanja

Priprema

    1

Zagrij pećnicu na 200 stupnjev

    2

Šparoge operi, očisti i nareži na komadiće.

    3

U loncu zakuhaj vodu s malo soli i malo maslaca pa dodaj bijele šparoge i kuhaj 15 minuta.

    4

Nakon toga dodaj i zelene šparoge te kuhaj dok ne omekšaju. Procijedi i sačuvaj vodu od kuhanja.

    5

Šunku nareži na kockice, a pinjole tostiraj u tavi.

    6

Za umak, rastopi maslac pa dodaj brašno i promiješaj pjenjačom. Zatim dodaj vodu od kuhanja šparoga, mlijeko, vrhnje i bijelo vino te miješaj dok se sve ne sjedini.Dodaj dvije trećine gorgonzole i miješaj dok se ne rastopi, a zatim začini solju, paprom, Vegetom, šećerom i muškatnim oraščićem.

    7

Vatrostalnu posudu premaži maslacem i obloži tijestom za lazanje.

    8

Dodaj šparoge, šunku i pinjole pa prelij s malo umaka od gorgonzole i poklopi tijestom za lazanje. Ponavljaj postupak dok ne potrošiš sve sastojke.

    9

Na kraju sve prelij umakom od gorgonzole i peci 30 minuta u pećnici.

    10

Pečene lazanje ukrasi bosiljkom i pospi nasjeckanim pinjolima.